Contacteer ons
Tel.: 052 77 90 80

Contact
Uw voeten zijn goud waard!

Diabetische voet? Komaf daarmee!

Diabetes, in de volksmond ook wel bekender als suikerziekte, is een ernstige aandoening. Diabetici hebben tot 50% meer kans om vroeg of laat voetproblemen te ontwikkelen. Voetproblemen uiten zich vooral in slecht genezende wondjes, ze kunnen er zeer onschuldig uitzien maar ook ernstige infecties teweegbrengen. Dit kan zelfs lijden tot amputaties.

Daarom zijn goed verzorgde voeten voor diabetici zeer belangrijk! Het is zeker geen overbodige luxe. Een grondige inspectie, een goede voetverzorging en het nodige schoen- en huidadvies is een taak voor een gespecialiseerde voetverzorgster.

Naar de podoloog/huisdokter

Heeft u klachten of denkt u deze te hebben:

  • Neuropathie: Beschadiging van de zenuwen zorgt ervoor dat er weinig of geen gevoelswaarneming meer is. Hierdoor ontstaan wondjes en drukletsels die niet tijdig opgemerkt worden.
  • Angiopathie: Verminderde doorbloeding. Diabetici hebben meestal een verminderde doorbloeding van de benen en voeten. Dit kan zich uiten in krampen in de kuiten, blauwverkleuring van de tenen en/of koude voeten. Verminderde doorbloeding zorgt ervoor dat wondjes moeizamer gaan genezen.
  • Verminderde gewrichtsbeweeglijkheid: Ten gevolge van diabetes ontstaat er verstijving van de bindweefselstructuren. Voor de voet heeft dit tot gevolg dat hij zijn mobiliteit en vermogen om zich aan te passen aan allerlei ondergronden en omstandigheden verliest. Een soepele voet wordt een stijve voet!

Denkt u één of meerdere van deze symptomen te hebben, neem dan contact op met uw huisarts. U bent nadien steeds welkom voor preventieve voetverzorging met bijhorende compatibele materialen. Daarnaast geeft Veerle Heirman ook voetverzorgings- en schoenadvies. De kleren maken de man, maar de juiste schoenen zorgen voor gezonde voeten.

Contacteer ons!
052 77 90 80